Informatie m.b.t. het coronavirus

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 18:27

Hieronder vind je meer informatie over het coronavirus, maar eerst wil ik vermelden dat afspraken gewoon door kunnen gaan, mits je kind (of jezelf) geen verschijnselen van griep of corona vertonen. Heeft je kind (of jezelf) milde klachten of denk je dat het maar een griep betreft, laat je kind dan toch thuis. Bel om de afspraak direct te annuleren en neem na minimaal twee weken weer opnieuw contact met mij op om een nieuwe afspraak te maken. Deze maatregel geldt tot 31 maart 2020 (tenzij het wordt verlengd door het RIVM of extra scherpere maatregelen worden genomen in de tussentijd).

Ontwikkelingen

Ik volg de ontwikkelingen bij het RIVM. Mochten er drastische maatregelen volgen, dan zal ik dit in deze blog vermelden, mochten er afspraken geannuleerd moeten worden. Ik zal dan ook persoonlijk de afspraak annuleren.

Kosteloos annuleren tijdelijk ook binnen 24 uur

Door de al lopende maatregelen door het RIVM heb ik wel besloten dat tot 31 maart 2020 ook afspraken kosteloos geannuleerd mogen worden binnen de 24 uur en niet alleen voor 24 uur.

Wat is het coronavirus?

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Geen handen schudden
Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Klachten?

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

- Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.

Worden je klachten erger?

- Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?
Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Meer informatie over het Coronavirus vindt je op www.rivm.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.