Werkwijze

De werkwijze van Kindercoach Davy ziet er meestal hetzelfde uit als hieronder beschreven. In enkele gevallen kan hier van afgeweken worden.

Kennismaking

Je kan me contacteren via het contactformulier of per telefoon. We bespreken telefonisch kort wat de hulpvraag is, ik leg uit hoe ik te werk ga en jij beslist of we een eerste gesprek plannen. Als je een gesprek wenst te plannen, krijg je van mij een vragenlijst doorgestuurd via mail. Deze vul je op eigen tempo in, liefst samen met je partner. Van zodra ik dit ingevuld heb ontvangen, prikken we een datum voor het intakegesprek.

Duur: =/- 10 minuten

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek stel ik allerlei vragen over je kind en de hulpvraag om zo een duidelijk beeld te schetsen. Ik wil van de ouders horen hoe hun kind reageert op de situatie en hoe dit jullie gezin beïnvloedt. Dit gesprek gebeurt liefst bij mij in de praktijk en zonder kinderen in de buurt. Zo kunnen we open en eerlijk praten.

Voor- of nadien maak ik kennis met je kind. Deze korte kennismaking is voor mij heel belangrijk om aan te voelen of er een klik is tussen ons. Ik vraag om met je gezin te bespreken of ik de juiste persoon lijk om samen met jullie op pad te gaan. Ik stel ook aan mezelf 2 vragen: Voelde dit goed? Is mijn manier van werken geschikt om dit kind te helpen?

Duur: 30 minuten

In verband met de corona en de maatregelen die ik heb moeten treffen is het momenteel niet mogelijk het intakegesprek bij mij in de praktijk te houden of bij je thuis. Ik maak momenteel gebruik van de online middelen, middels een videogesprek.

Coaching

Tijdens de coaching ga ik samen met jouw kind op zoek naar wat er nodig is om de situatie te veranderen. Via zelfgemaakte spelletjes, kindgerichte gespreksvormen en technieken zoeken we samen naar een antwoord. Uit ervaring weet ik dat ieder kind de beste oplossing voor zichzelf kan bedenken. Voor mij is het een kwestie van de juiste vragen stellen om zo uit te pluizen wat jouw kind kan helpen.

Door je kind te helpen zijn eigen antwoord te vinden, versterk ik het geloof in zichzelf.

Als je zoon of dochter de volgende keer opnieuw met deze situatie geconfronteerd wordt, weet hij of zij ‘Ik kan dit zelf oplossen want het is me ooit al gelukt!’

Een coaching duurt ongeveer 60 minuten. De laatste 5 minuten vertelt je kind wat we gedaan hebben en spreken we af wanneer de volgende coaching plaats vindt. Tijdens de coaching ben je als ouder niet aanwezig.

Duur: 60 minuten, waarvan 5 minuten nabespreking met de ouder die het kind komt halen

In verband met corona en de maatregelen die ik heb moeten treffen vervallen voorlopig de 5 minuten nabespreking. De coaching zal daarom 60 minuten duren i.p.v. 55 minuten.

Afronding

Mijn bedoeling is om jouw kind op korte termijn te helpen. Na het coachingstraject bespreken we samen hoe het verder kan gaan. We kijken naar de toekomst: Ik vat samen wat je kind geleerd heeft en hoe hij/zij dit kan blijven gebruiken. Jullie vertellen aan je kind wat er verbeterd is. Is het doel dat jullie voor ogen hadden bereikt? Eventueel geef ik een aantal tips mee aan kind en/of ouders.

En verder...

Spijtig genoeg heb ik nooit pasklare antwoorden en is het voor mij telkens een zoektocht naar welke manier van werken het beste past bij jouw kind. Ik hoor heel graag hoe jullie de coaching ervaren en welke veranderingen jullie thuis merken.

Wanneer ik aanvoel dat ik niet de juiste persoon ben, kan ik altijd doorverwijzen naar gepaste hulp.

Om mij te contacteren heb je geen doorverwijzing van een arts nodig.

Ten slotte: Je mag van mij een eerlijke en open communicatie verwachten. Ik sta volledig achter dit motto, zowel tegenover ouders als het kind.